Projekti

„LE SEMAINE DU GOLFE MOR BIHAN“

Na poziv Predsjednika udruge Association Loi 1901 „Le semaine du Golfe du Morbihan“ gosp. Aieme Kerguieris Udruga za promicanje maritimne kulture „Cro naves“ organizirati će prezentaciju hrvatske maritimne baštine, kulture i turizma na festivalu pomorstva, međunardonom kultrurno-turističkom događaju koji će se od 11. do 17. svibnja 2015 god. održati u Francuskoj na području zaljeva Morbihan.

"Semaine du Golfe" okuplja plovila svih veličina i raznih pomorskih tradicija: jedro i veslo, mali tradicijski brodovi, klasične jahte, stari ribarski i radni brodovi...

Više od tisuću tradicijskih brodova podjeljenih u različite flote (klase) svakodnevno će ploviti zaljevom te boraviti u različitim lukama i sidrištima.

 

 

Mornare i posjetitelje će ugostiti u 16 luka:
Arradon - Arzon - Auray - Baden - Crac'h - Ile aux Moines - Ile d' Arz - Larmor Baden - Le Bono - Le Hezo - Locmariaquer - Plougoumelen - Sarzeau - Sene - Saint Armel – Vannes

Na festivalu također sudjeluje više od dvadeset spektakularnih Europskih jedrenjaka: "Oosterschelde", "Etoile du Roy", "Etoile de France", "Kaskelot", "Matej", "Bessie Ellen", "La Recouvrance", "Notre Dame des Flots"...

Od svog 4. izdanja, na festivalu jedna država ili njena regija imaju status "specijalno počašćenog gosta". Nakon Alpes maritimes 2007. god., Walesa 2009. god, Baskije 2011. god. i Nizozemske 2013.god., Hrvatska će na slijedećem festivalu koji će se održati 2015.god. imati priliku predstaviti svoju maritimnu baštinu sa flotom brodova na moru, a na kopnu u svom maritimnom selu na rivi u gradu Vannes, svoju kulturu, tradiciju i turizam.

Ukoliko ste zainteresitrani za sudjelovanje u sklopu Hrvatske flote koja će se predstaviti na festivalu kontaktirajte nas telefonom ili na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Novosti

Međunarodni festival mornara "Dani u vali - Stari grad 11. do 15. rujna 2019...

Više... 


Novo predstavljanje Hrvatske na festivalu “Tjedan zaljeva Morbihan 2019.” 27. svibnja do 2. lipnja 2019....

Više... 


Prezentacija hrvatskog sudjelovanja na festivalu “Escale a Sete” u Zagrebu u srijedu 21.03.2018 ...

Više... 


Iz tiska izašla nova brošura festivala Dani u Vali – Stari Grad 2017. ...

Više... 


Press konferencija za ''Tjedan zaljeva Morbihan 2017.''...

Više... 


Press konferencija predstavljanje programa...

Više... 


Najavna konferencija za medije, festivala Dani u Vali će se održati u četvrtak 1. rujna 2016. u 10 sati u prostorijama JK Labud, Uvala baluni 9 (ACI marina Split).

Više... 


U petak 18.ožujka 2016.g. u muzeju u Starom Gradu održana je prva konferencija za medije na kojoj je predstavljen koncept i program međunarodnog maritimnog festivala Dani u Vali.

Više... 


 Cronaves vertikalno